blank

Plan goed vooruit

De inflatie van het afgelopen jaar viel iedereen zwaar. Dit heeft voor veel mensen invloed op het vakantiebudget, maar het betekent niet dat je de kans moet missen om tijd voor jezelf te nemen.

Daarom geven we hier enkele tips en trucs om jou te helpen bij het plannen van een goedkope reis. Dankzij deze tips kan je gemakkelijk besparen op al je toekomstige reizen, lees dus vooral verder!

blank

Gebruik de incognitomodus

Elke keer dat je een website bezoekt, slaat je computer “cookies” van deze site op. Op elke site die je invoert, kan het jouw cookies lezen en weten welke en hoeveel portalen je hebt bezocht om jouw vakanties te plannen. Met die informatie kunnen ze automatisch hun prijzen verhogen, wetende dat je echt geïnteresseerd bent.

Dus het wissen van de cache van je computer en het gebruik van de incognitomodus van Google kan een groot verschil maken , omdat het voorkomt dat portals aannemen hoeveel je bereid bent te betalen voor deze reis, waardoor lagere prijzen worden weergegeven.

Vermijd reizen in het hoogseizoen

Het is voor veel reizigers bekende informatie, maar toch delen we het graag want dit is een van de grootste besparingspunten. De prijzen in de travel-branche zijn afhankelijk van vraag en aanbod. Omdat de vraag tijdens vakantieperiodes veel hoger ligt, liggen de prijzen ook veel hoger.

Je kunt dus enorm veel centen besparen op dezelfde reis, afhankelijk van wanneer je vertrekt. De maand december kan bijvoorbeeld de duurste zijn als je op reis gaat, maar in februari kan je aanbiedingen vinden voor een fractie van de prijzen.

Wees dus flexibel met je reisdata en overweeg om in het laagseizoen te reizen om geld te besparen. Houdt daarnaast ook rekening met feestdagen, dit heeft ook invloed op de prijzen van je reis.

Vergelijk prijzen online

Er zijn veel online tools om de beste prijzen voor vliegtickets, hotels en autoverhuur te vinden, waarbij de Skyscanner-app de meest populaire optie is. Dit helpt je de prijzen van alle vluchten te vergelijken, evenals andere aspecten van die diensten, zoals de duur en evaluaties van andere klanten.

Je kan jezelf ook aansluiten bij groepen reizigers op sociale netwerken om exclusieve aanbiedingen en kortingen te ontvangen. Deze zitten vol met andere trucs om het meeste waar voor je geld te krijgen. In deze groepen kun je ook vragen naar andere trucs en ervaringen die je kunnen begeleiden bij het samenstellen van je reis.

Reis naar de luchthaven

Vervoer naar de luchthaven kan een onnodig dure uitgave worden. Met Uber of taxi gaan kan evenveel kosten als een nacht in een hotel. Daarnaast is het reizen met bagage middels het openbaar vervoer niet comfortabel.

Een goedkoop alternatief is om gebruik te maken van een parkeerservice op de luchthaven. Via Vliegen en Parkeren kan je deze mogelijkheden gemakkelijk vinden, vergelijk en direct boeken.

Zoek je bijvoorbeeld naar het Eindhoven Airport parkeren, dan selecteer je simpelweg Eindhoven Airport en voer je jouw reisdata in. Vervolgens vergelijk je het beschikbare parkeeraanbod en kan je direct online reserveren.

Zoek naar alternatieve accommodatie

In plaats van een hotel te boeken, kan je overwegen om in een gedeeld huis, huisje of appartement te verblijven. Deze opties zijn meestal goedkoper en stellen je in staat om het lokale leven op een meer authentieke manier te ervaren.

blank

Hostels zijn een zeer voordelige optie die in verschillende opzichten beter is dan een hotel. Meer dan hotels, hostels zitten vol met mensen die openstaan ​​om met nieuwe mensen te delen. Bovendien heeft de overgrote meerderheid gedeelde keukens, waardoor je veel kunt besparen doordat je niet voor elke maaltijd uit eten hoeft.

De meest aanbevolen app om accommodaties te vergelijken zijn Hostelworld , een portaal waarmee je verschillende hostelprijzen kunt vergelijken, evenals hun locatie, faciliteiten en de evaluatie van eerdere klanten. Op dezelfde manier kun je met Airbnb hetzelfde vergelijken, maar dan privé huizen en appartementen voor een paar dagen huren.

Eet als een local

Het is heel gemakkelijk om teveel geld te besteden in onnodig dure restaurants die zich op toeristen richten. Zoek naar plekken waar mensen in de buurt gewoonlijk eten. Deze plaatsen zijn meestal goedkoper en laten je het lokale eten ervaren. Yelp is een app waarmee je de prijs-kwaliteitverhouding van restaurants in de buurt kunt vergelijken.

Vermijd onnodige uitgaven

Een methode die een voor en na markeert bij het plannen van het budget van een reis, is het maken van een Excel-tabel waar alle uitgaven in staan . Dit zal je helpen duidelijker te zien hoeveel je elke dag kunt uitgeven aan eten, diensten en vrijetijdsactiviteiten.

Onderzoek de gemiddelde prijs van wat je van plan bent te doen en bereken een foutmarge, want zoals bij alles zullen er altijd onvoorziene gebeurtenissen zijn en het is beter dat ze je niet overrompelen.

Het is de moeite waard eraan te denken dat kleine uitgaven optellen . Probeer alleen wat nodig is in je rugzak te dragen en vermijd uitgaven aan onnodige dingen zoals souvenirs of dure souvenirs. Een ansichtkaart van minder dan een euro zal nog steeds dezelfde emotionele waarde hebben

Conclusie

Zoals je kan zien zijn er veel verschillende manieren om te besparen op jouw reis. Vergeet tijdens je zoektocht verder niet om flexibel te zijn met jouw reisdatum en boek jouw ticket en kamer via Google Incognito Mode.

Vergeet niet dat er verschillende portalen en applicaties zijn die je helpen prijzen te vergelijken, zoals Hostelworld, Airbnb, Vliegen en Parkeren of Skyscanner; waarmee je een aanzienlijk percentage van jouw budget kunt besparen.

En tot slot, wees heel duidelijk over de cijfers van jouw uitgaven in een Excel-blad om het meeste uit de vakantie te halen die je verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »