Bij Five Star Verrassingsreizen heb ik de mogelijkheid gekregen om 5 maanden stage te lopen op Curaçao. Ik heb naast veel mooie herinneringen met lieve mensen alle mooie/leuke plekjes op het eiland leren kennen. Ik wil graag mijn aanbevelingen laten zien!

blank

Mijn favoriete stranden

Mambo Beach

Op Mambo Beach ben ik het vaakste geweest. Het is gelegen in het zuid oosten (bij de meeste resorts) en er is een gezellige boulevard. Het strand is opgedeeld tussen een aantal partijen, deze zul je herkennen aan alle beachclubs waar je ook heerlijk kan lunchen.  Voor de lunch is beachclub Bonita’s een zekere aanrader.

Porto Mari

Naar mijn mening is Porto Mari een van de mooiste stranden van Curacao. Dit strand heeft ook een leuke beachclub waar je heerlijk kunt lunchen. Er zijn twee varkens op het strand die alle restjes opeten. Wat dit strand uniek maakt is de grootte, het blauwe water en de mogelijkheden voor zowel zon als schaduw.

Koko’s

Koko’s is een strandje wat gelegen is in Janthiel. Het voordeel van dit strand is dat het iets meer privé dan het bekende Zanzibar is. Ze hebben ligbedjes met heerlijke kussens en een erg vriendelijke bediening. Daarnaast hebben ze wat luxere opties qua lunch.

Karakter

Een klein maar luxe strand. Het is erg klein (maar erg populair), dus ik raad aan om er om een ​​uur (rond 9.00 uur) te zijn. Op dit strand hoef je geen entree te betalen of een bed te betalen. De enige regel is om als tegenprestatie iets te bestellen bij de heerlijke beachclub. Deze beachclub serveert heerlijk ontbijt, lunch en diner.

Kokomo

Kokomo is een net gerenoveerd strand. Er zit een nieuwe beach club (met leguanen voer station) en er zijn voldoende fijne ligbedjes.

blank
Bonita’s Mambo beach
blank
Porto Marie
blank
Zonsondergang Mambo Beach

Mijn favoriete ”restaurants”

Gouverneur

De Gouverneur is een wat luxer restaurant gelegen in Otrobanda (Willemstad). Naar mijn mening serveren ze hier de lekkerste carpaccio ter wereld, dit is dus ook echt mijn must eat als je op Curacao bent. De Gouverneur heeft 2 zit mogelijkheden. 1 mogelijkheid is het balkon, vanuit hier kijk je uit over de pondjes brug en Punda (andere deel Willemstad). Daarnaast kan je ook in de binnentuin zitten wat erg gezellig en mooi is. Voor dit restaurant zal ik zeker reserveren want elke avond zit het gezellig vol.

Moods

Moods is een luxer restaurant op Cabana Beach. Naast heerlijke sushi en heerlijke wijn is er ook een volledig menu waar iedereen van kan genieten. Het is ook een iets duurder restaurant, maar de service maakt het helemaal af, met elke avond livemuziek van lokale artiesten.

De heren @ sea

De Heren @ sea ligt in Punda maar toch op het strand. Het voelt eigenlijk als een strandbar, maar als je de deur uitloopt, ben je in de stad, dus het is een heel leuk concept. Voor het diner zijn er verschillende mogelijkheden, met keuze uit tapas of a la carte.

Fort Nassau

Fort Nassau staat bekend om de mooie ligging boven op een berg. Ze serveren hier wat exclusiever eten dan bij de gebruikelijke restaurants. Het restaurant heeft een uitgebreide wijnkaart en erg vriendelijk en goed opgeleid personeel. Een aanrader om te doen is reserveren want vaak zit het de hele avond vol.

The don

The don is het perfecte voorbeeld van een truki pan. een truki pan is iets wat in Curaçao overal te vinden is, het zijn eigenlijk foodtrucks langs de kant van de weg. Ze hebben een uitgebreid menu die zowel gezonde als ”ongezonde” opties bied en een erg gezellig terras. Voor een echte Curaçao ervaring raad ik het zeker aan om hier een avondje te eten!

De visserij

De visserij is ook een groot begrip op Curaçao. Het is een leuk concept wat vaker in Amerika terug te zien is. Elke ochtend wordt er verse vis gevangen die gedurende de dag verkocht wordt. je kan aan de balie bestellen (en gelijk afrekenen) dan krijg je een bordje mee en mag je ergens in het restaurant gaan zitten. Nadat het bereid wordt naar wens wordt het dan op tafel geserveerd.

blank
Fort Nassau
blank
Moods
blank
De heren @ sea
blank
De Visserij

Activiteiten

Blue room

The blue room is een grot waar je in kan zwemmen. Ik ben hier 2 x geweest met een persoonlijke tour guide, dit is zeker wel nodig. de tour guide kent de gevaren van het water, en de weg naar de locatie. De tour guide begeleid je in de grot en maakt foto’s. Daarnaast neemt die het benodigde materieel (flippers, snorkel, water) mee. tijdens de weg naar de locatie kom je ook nog van alles over het eiland te weten.

TIP: voor een persoonlijke tourguide + begeleiding stuur @myronchitrip een bericht op Instagram om een afspraak te maken!

Kristoffelberg

De kristoffelberg is de hoogste berg op het eiland. Voor deze activiteit moet je wel vroeg uit de veren, maar dat is het zeker waard! Als je na ongeveer een uurtje klimmen de top hebt bereikt kan je het hele eiland over kijken.

je mag tot maximaal half 10 ‘s ochtends de berg op i.v.m. de warmte. Maar ik zal aanraden om ongeveer 6 uur ‘s ochtends te beginnen, dan is het nog relatief koel en rustig op de berg. Het is wel echt belangrijk dat je goed mobiel bent omdat er ook wel stukjes klimmen tussen zitten.
Als je dan toch zo vroeg uit de veren bent heb ik nog een tipje wat je aansluitend hieraan kan doen! (zwemmen met schildpadden)

Zwemmen met schildpadden

Ongeveer 10 minuten rijden van de Kristoffelberg ligt Playa Grandi, dit is een strandje waar ‘s ochtend +/- 15 schildpadden rondzwemmen. Als je het water in loopt zwem je gelijk tussen de schildpadden.

Zanzibar

Zanzizaterdag wordt het ook wel onder de studenten genoemd. Zanzibar is een strand waar elke zaterdag vanaf 5 uur ‘s middags feest is. Het leuke aan dit feest is dat hier alle leeftijdscategorieën te vinden zijn. Het begint altijd met een DJ en happy hour! Daarna komst er altijd een live band spelen waar dan ook lekker op gedanst wordt. Dan van 10 tot 12 is er weer een DJ. Je kan op zanzibar dan heerlijk in het restaurant een hapje eten of een snelle pizza halen (beste pizza’s van het eiland).

Hofi mango

Hofi mango is een nieuw natuurpark met spa wat net geopend is. Het is een project van Jan Dino om de prachtige bossen daar een nieuw leven te geven. er zijn tours en spa dagen beschikbaar, daarnaast is er ook een restaurant.

Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curacao wat bestaat uit 2 delen. Otrobanda staat bekend om de street-art die daar overal te zien is, van daadwerkelijke kunstwerken tot muurschilderingen in elke straat is er wat moois te zien.

blank
Blue room
blank
Kristoffelberg
blank
Zanzibar
blank
Zwemmen met schildpadden

Rescue Paws Curacao

Rescue Paws Curaçao is een stichting die zwerfhonden opvangt en ze stabiliseert zodat ze geadopteerd kunnen worden. Het is een geweldige organisatie met liefdevolle vrijwilligers die alle hulp kunnen gebruiken. Elke zondag is het mogelijk om met de puppy’s te knuffelen en spelen. dit wordt zo georganiseerd zodat die puppy’s gewend raken aan mensen en nieuwe invloeden (maar is voor ons vooral heel leuk).

blank
blank
blank
blank

Ik wens jullie een fijne vakantie, en deel vooral jullie ervaringen over deze mooie, leuke en lekkere locaties!

Sophie Koenders

Translate »