Reizen naar de VS vanaf 8 november 2021 weer mogelijk

De Amerikaanse overheid heeft een heropeningsplan aangekondigd voor internationale bezoekers en vakantiereizigers als de Covid-19 situatie onder controle blijft. Onder bepaalde voorwaarden, welke onder voorbehoud zijn van aanpassingen of herziening, mogen internationale reizigers vanaf 8 november de Verenigde Staten weer betreden. Reizigers vanaf 18 jaar en ouder moeten wel volledig gevaccineerd zijn en een negatieve testuitslag overhandigen die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek.

Regels volledig gevaccineerde reizigers:

• Alle luchtvaartmaatschappijen vereisen een bewijs van volledige COVID-19 vaccinatie (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca en Johnson & Johnson) uitgeprint. 
Aanvullend: in alle gevallen dien je volledig gevaccineerd te zijn. VS stelt dat dit het geval is wanneer je tweemaal gevaccineerd bent. Wanneer je door een eerdere COVID-19 besmetting slechts eenmalig gevaccineerd bent, is dit conform Amerikaans beleid niet voldoende om het land te mogen betreden. Uitzondering hierop is het Johnson & Johnson (Janssen) vaccin, hiervan hoef je maar één vaccinatie te hebben. 

• Naast volledig gevaccineerd moeten reizigers ook een negatieve test laten zien. Deze test mag niet langer dan drie dagen (72 uur) oud zijn bij vertrek. Zoals het er nu naar uitziet, mag dit zowel een antigeen- als een NAAT-test zijn (bijvoorbeeld een RT-PCR-test). 

•  Het vaccinatiebewijs en de negatieve testuitslag moeten Engelstalig zijn.

• Naast bovengenoemde aanvullende maatregelen is het nog steeds verplicht om een goedgekeurde toeristenvisum te hebben. Dit visum, ook wel bekend als ESTA, kun je gemakkelijk aanvragen via deze link

Heb je nog een geldige ESTA verklaring? Controleer dan eerst via de bovenstaande link of jouw huidige status van je aanvraag nog geldig is.

• Op de terugweg naar Nederland hoef je niet in quarantaine indien je volledig gevaccineerd bent. Wel dien je dit uiteraard aan te kunnen tonen. De testverplichting is in dit geval niet meer van toepassing.

blank
blank

Kinderen jonger dan 18 jaar

Kinderen onder de 18 jaar hoeven niet volledig gevaccineerd te zijn om het land binnen te komen. Als deze kinderen met een volledig gevaccineerde volwassene reist, moeten zij drie dagen voor vertrek een test doen. Als deze kinderen zelfstandig reizen, moeten zij 1 dag voor vertrek een test doen. Uiteraard moet de uitslag negatief zijn.

Kinderen onder de 18 jaar die wel gevaccineerd zijn dienen, net als gevaccineerde reizigers boven de 18 jaar, een negatieve testuitslag te overhandigen die niet ouder is dan 3 dagen voor vertrek. 

Translate »