• LET OP: Reisbeperkingen i.v.m. COVID-19 VIRUS

Veelgestelde Vragen


Over Five Star Verrassingsreizen

Zijn alle belastingen bij de prijs inbegrepen?

Ja, belastingen zoals luchthavenbelasting, brandstoftoeslag etc. zijn bij de prijs inbegrepen. In sommige gevallen wordt toeristenbelasting tijdens het boeken of op plaats van bestemming in rekening gebracht.

 

Waar kan ik de algemene voorwaarden terugvinden?

Deze kunt u terug vinden bovenin de keuze balk onder het kopje Service & Contact

 

Is het mogelijk om alleen te reizen?

Ja, dat is mogelijk. 

 

Wat is standaard inbegrepen bij iedere reis?

Wanneer u bij Five Star Verrassingsreizen een reis boekt zijn de volgende reisonderdelen inbegrepen (tenzij nadrukkelijk anders vermeld): retourticket vanaf één van de geselecteerde vertrekluchthavens, 10 kilogram handbagage en verblijf in een accommodatie met minimaal 3 sterren en een privébadkamer.

 

Wat is niet inbegrepen bij mijn arrangement?

Transfers en plaatselijke belastingen (zoals toeristenbelasting en een resortfee) zijn niet inbegrepen bij uw reis en dienen tijdens het reserveren of ter plaatse voldaan te worden. Tevens raden wij u aan een reisverzekering af te sluiten.

 

Wat kan ik optioneel bijboeken tijdens het reserveren?

U kunt tijdens het reserveren extra bagage toevoegen, ontbijt bijboeken, vliegvelden uitsluiten of kiezen om de bestemming binnen 48 uur te ontvangen.

 

Ben ik verplicht boekingskosten te betalen?
Ja, per reservering betaald u boekingskosten afhankelijk van het type reis / vliegticket.


Tijdens het reserveren

Ik heb mijn boekingsbevestiging niet ontvangen, wat moet ik doen?

Bij een boeking binnen Europa sturen wij u binnen 21 kalenderdagen na ontvangst van uw betaling uw boekingsbevestiging per e-mail toe.
Bij een boeking buiten Europa sturen wij u meestal binnen 21 maar uiterlijk binnen 30 kalenderdagen na ontvangst van uw betaling uw boekingsbevestiging per e-mail toe. Deze kan in uw ongewenste berichten terecht zijn gekomen. Controleert u dit eerst. Kunt u de bevestiging niet terugvinden? Neem dan altijd meteen contact met ons op. Wij kunnen u dan de bevestiging nogmaals toesturen en/of uw e-mailadres corrigeren als dat nodig is.

 

Ik heb een voucher gewonnen op Ticketveiling.nl, Socialdeal.nl of Vakantieveilingen.nl, hoe kan ik reserveren?
In de laatste stap voor u gaat betalen kunt u de code invoeren die u heeft gewonnen dit bedrag word van het totaalbedrag afgetrokken.
Komt u uit op 0,- euro? u hoeft niets meer te betalen, wanneer er nog een bedrag overblijft omdat u bijvoorbeeld extra's bijboekt kunt u dit bedrag betalen via Ideal of (indien mogelijk) op factuur.

 

Welke vertrekdata zijn er beschikbaar?

U kunt tijdens het reserveren 3 vertrekdata doorgeven. In bijna alle gevallen kunnen we tegemoet komen aan uw voorkeursdata. Echter: soms adviseren we u op een andere datum te reizen omdat we u dan bijvoorbeeld meer gunstige vertrektijden kunnen aanbieden of een bestemming die aan uw wensen tegemoet komt. Uw vertrekdata zijn definitief bevestigd als u de boekingsbevestiging ontvangt.

 

Wat is de minimale leeftijd om te kunnen boeken?

Passagiers van 18 jaar en ouder mogen zelfstandig op reis. Wanneer u jonger bent dan 18 jaar dan is het mogelijk om te reizen wanneer er een medereiziger ouder is dan 18 jaar.

 

Wat staat er in mijn boekingsbevestiging?

In uw boekingsbevestiging kunt u onder andere de volgende informatie terugvinden: Informatie over het inchecken voor uw vluchten. De vertrek- en aankomstluchthaven van uw reis. De vertrek- en aankomsttijden van uw vluchten. De toegestane afmetingen van uw handbagage. Details van de hotelaccommodatie waar u in verblijft. Ook kunt u in uw bevestiging nog een aantal handige tips en trucs lezen om uw reis zo aangenaam mogelijk te kunnen laten verlopen, wij vragen u de bevestiging nauwkeurig door te lezen.

 

Wanneer heb ik alle reisbescheiden compleet?

Voordat u op reis gaat heeft u de volgende documentatie van ons ontvangen: Boekingsbevestiging (informatie over vluchten, hotelaccommodatie). U ontvangt geen verdere documentatie dan het bovenstaande.

 

Hoe kan ik betalen?

U kunt bij ons op verschillende wijze betalen:

 

- Achteraf betalen (indien beschikbaar)
- IDeal
- Sofort Banking
- Bankcontant
- KBC / CBC Payment
- Belfius Direct Net
- ING Home'Pay
- VVV Cadeaukaart
- VVV Lekker Weg


Tijdens de reis

We reizen met 3 of meer personen, hoe werkt het met de hotelkamer?

U zal verblijven op een 3-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer u reist met 3 personen. Reist u met bijvoorbeeld 4 personen? Dan zal u verblijven op 2x een 2-persoonskamer.

 

In wat voor accommodatie verblijf ik en hoe is de ligging?

Per bestemming varieert het aanbod van hotelaccommodaties enorm. De accommodaties liggen niet verder dan 20 minuten met het openbaar vervoer uit het centrum van de bestemming verwijderd. In welke hotelaccommodatie u verblijft is afhankelijk van de beschikbaarheid op de datum van uw reis en de bestemming van uw reis.

 

Is er een transfer inbegrepen bij mijn reis?

Nee, transfers zijn niet inbegrepen. U kunt ter plaatse gebruik maken van het openbaar vervoer of een taxi nemen naar uw hotelaccommodatie.

 

Heb ik altijd een eigen badkamer?

Ja, alle hotelkamers waar wij onze reizigers accommoderen hebben een eigen badkamer met toilet. U hoeft dus geen badkamer te delen met andere gasten in het hotel.

 

Hoe kan ik contact opnemen op reis bij een noodgeval/onregelmatigheid?

Als u op reis bent en een noodgeval of onregelmatigheid heeft moet u contact opnemen met ons noodnummer dat staat vermeld in de boekingsbevestiging. Vervolgens kunnen we de problemen zo spoedig mogelijk voor u oplossen, 24 uur per dag, 7 dagen per week.


Wijzigen / Annuleren

Kan ik mijn reis annuleren?

Nee, dit is niet mogelijk. Wel kunnen we u voorzien van documentatie voor uw reis- of annuleringsverzekering. We verzoeken het u ons te melden wanneer u niet meer zal reizen om vertraging voor andere passagiers te voorkomen. Er zal in geen geval een terugbetaling plaatsvinden: hiervoor kunt u uw annuleringsverzekering contacteren.

 

Kan ik de namen van de passagiers op de vliegtickets wijzigen?

Dit is mogelijk tegen de betaling van de toeslag die de luchtvaartmaatschappij hiervoor rekent (vaak meer dan EUR 100 per persoon). Neemt u contact met ons op om te vragen naar de exacte mogelijkheden en tarieven.

 

Kan ik nog extra personen bijboeken na het reserveren?

Het is mogelijk om extra reizigers toe te voegen tijdens het boeken. Nadat u de reservering heeft gemaakt kunt u zelf geen boeking maken naar dezelfde bestemming. U kunt contact met ons opnemen zodat wij extra reizigers aan dezelfde boeking kunnen toevoegen. 

 

Kan ik mijn reisdata later nog wijzigen?

Op het moment dat u gereserveerd heeft is het vaak niet meer mogelijk nog wijzigen in uw reservering aan te brengen. Dit komt omdat uw vliegticket en hotelreservering niet kunnen worden gewijzigd.
Wilt u toch uw reisdata wijzigen? geef dit dan zo snel mogelijk (binnen 12 uur na boeken) aan ons door, voor het wijzigen van de reisdata worden kosten in rekening gebracht, deze bedragen 40,- per persoon.

Kan ik nadat ik de bevestiging heb ontvangen mijn vertrekluchthaven wijzigen?

Nee, dit is niet mogelijk. De door u ontvangen boekingsbevestiging is definitief en kan helaas niet meer worden gewijzigd.


Vluchtinformatie

Wat moet ik doen bij vertragingen of annuleringen?

In het geval uw vlucht is geannuleerd of vertraagd (bv. door overmacht zoals stakingen of weersomstandigheden) dan zal de luchtvaartmaatschappij u hierover informeren. Op het moment dat uw vlucht geannuleerd of vertraagd is dan moet u zich begeven naar de informatiebalie van de luchtvaartmaatschappij. Zij zullen u een alternatief aanbieden. Indien u geen gebruik wenst te maken van de door de luchtvaartmaatschappij geboden oplossing of niet meer wenst te reizen kunnen wij u helaas geen vergoeding aanbieden. Soms kunt u via uw reisverzekeraar een vergoeding vragen voor hetgeen zich heeft voorgedaan.

 

Heeft u een losse vlucht geboekt?

Five Star Verrassingsreizen dient in deze als boekingsplatform, wij kunnen u niet helpen bij een wijziging / annulering in het vluchtschema.
U dient hiervoor contact op te nemen met de airline.

 

Hoeveel bagage mag ik meenemen op reis?

Standaard mag u 10 kilogram handbagage meenemen. De maximum maten van de koffer zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Informatie hierover is terug te vinden in de boekingsbevestiging van je verrassingstickets.

 

Met welke reisdocumenten mag ik reizen?

Met een identiteitskaart (voor Europa) of een paspoort. (Buiten de EU) Rijbewijzen zijn niet geldig voor vliegreizen. Uw reisdocument dient geldig te zijn wanneer u de reis maakt (dus niet nog 3 maanden na terugkomst).

 

Hoe werkt het met inchecken voor mijn vluchten?

U kunt alle instructies om in te checken voor uw vlucht terugvinden in uw boekingsbevestiging.

 

Hoe werkt het met de zitplaatsen aan boord van de vluchten?

Wanneer u de reservering voor uw boeking maakt dan kunt u kiezen voor gereserveerde zitplaatsen. U zit dan naast elkaar op de vluchten. Kiest u niet voor deze optie dan kan het zijn dat u niet naast elkaar zit. Wij zien naaste zitplaatsen als zitplaatsen die numeriek naast elkaar zijn gelegen. Bijvoorbeeld: stoel 25C en 25D zijn naast elkaar, maar met het gangpad er tussen gelegen. Deze stoelen kunnen wij voor u reserveren als er geen andere stoelen naast elkaar meer beschikbaar zijn op uw vluchten.


Speciale verzoeken

Ik ben slecht ter been, hoe wordt hier rekening mee gehouden?

Vanwege de enorme variatie aan accommodaties kunnen we helaas geen speciale voorkeuren garanderen. Indien u assistentie wenst bij het instappen in het vliegtuig moet u contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij nadat u uw boekingsbevestiging heeft ontvangen.

 

Is het mogelijk om kinderen en baby's mee te nemen op reis?

Ja, dat is mogelijk. Hier geldt geen speciaal tarief voor. Let op: wanneer kinderen of baby's worden bijgeboekt kan er geen rekening worden gehouden met wensen voor bepaalde accommodaties met speciale voorzieningen voor kinderen.
Neemt u vooraf contact met ons op indien u een baby mee op reis neemt.

 

Ik heb een klacht, wat moet ik doen?

Wij doen ons uiterste best iedereen naar tevredenheid te helpen. Mocht u onverhoopt toch een klacht of opmerking hebben dan kunt u deze indienen per e-mail. Wij kunnen klachten uitsluitend in behandeling nemen wanneer deze bij ons via de e-mail zijn ingediend.

 

Kan ik medische apparaten en/of speciale medicijnen meenemen aan boord van mijn vlucht?

Gelieve hiervoor rechtstreeks contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij nadat u uw boekingsbevestiging heeft ontvangen.