• LET OP: Reisbeperkingen i.v.m. COVID-19 VIRUS

Informatie Corona Virus

Het coronavirus grijpt razendsnel om zich heen. Wat betekent het voor jouw vakantie wanneer de overheid een negatief reisadvies voor dat land afgeeft? Worden die kosten vergoed?

 

- Naar welke landen reis ik als ik nu een verrassingsreis boek?

Wij zoeken een veilige bestemming voor u uit, dit betekend een land met een groen of geel reisadvies.
Mocht uw reis geboekt zijn maar het reisadvies veranderd naar oranje of rood dan nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.
Dit geldt alleen voor pakketreizen, wanneer u een losse vliegticket koopt dient u zelf te informeren bij de airline naar de mogelijkheden.

 

- Wanneer ontvang ik een terugbetaling voor mijn verrassingsreis / stedentrip / pakketreis / vliegticket?

Om te informeren naar de status van uw terugbetaling willen wij u vragen een mail te sturen naar info@fivestarverrassingsreizen.nl onder vermelding van uw factuurnummer, het heeft geen zin om hiervoor ons noodnummer te bellen, onze alarmcentrale kan u hierbij niet helpen!
Voor teruggave bij aankoop van een losse vliegticket dient u zelf contact op te nemen met de airline, hier kunnen wij u niet bij helpen.

 

- Kan ik mijn reis annuleren?

Houd er rekening mee dat je bij annulering mogelijk je hele reissom kwijt bent. Als er geen negatief reisadvies is afgekondigd voor je reisbestemming en je besluit te annuleren, dan is dat voor eigen rekening.
Als je hotel of luchtvaartmaatschappij geen kosteloze annulering aanbiedt, dan heb je eveneens pech. Als je geluk hebt, dan dekt je annuleringsverzekering een virusuitbraak of negatief reisadvies. Maar die kans lijkt erg klein, want de meeste verzekeraars sluiten dat uit.

 

Hotel & Vlucht (pakketreis) geboekt?

 

- U ontvangt automatisch bericht van ons over uw reis, heeft u in de tussentijd vragen stuurt u dan een mail naar info@fivestarverrassingsreizen.nl onder vermelding van uw boekingsnummer

 

Losse Vliegtickets geboekt?

 

- Wanneer de airline de vlucht niet kan uitvoeren ontvangt u van de airline een voucher ter waarde van de betaalde reissom voor de losse vliegtickets. (u kunt bij de airline uw voucher laten uitbetalen)

- Wanneer er een inreisverbod geldt is dit een overmacht situatie, u hebt geen recht op geld terug.

- Het is op voorhand niet mogelijk kosteloos uw vliegtickets te wijzigen, dit kan alleen wanneer uw vlucht (deels) word geannuleerd, u kunt hiervoor contact opnemen met de airline.

 

-Wat als er een negatief reisadvies is afgegeven voor je vakantiebestemming?


Als het ministerie van Buitenlandse Zaken code oranje / rood (‘niet reizen’) heeft afgegeven voor een gebied, dan nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken (dit geld alleen voor pakketreizen, niet voor losse vliegtickets)
Bij losse vliegtickets bent u zelf verantwoordelijk voor uw reis, ook bij code oranje / rood mag u reizen, dit is uw eigen verantwoordelijkheid.
Airline's geven u geen voucher / geld terug indien de vlucht doorgaat.
Heeft u 3 dagen voor vertrek niets van ons gehoord? neemt u dan alstublieft contact met ons op, dit kan door een e-mail te sturen naar info@fivestarverrassingsreizen.nl

 

-Valt het coronavirus onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?


Die kans is vrij klein. Het gros van de Nederlanders heeft een standaard annuleringsverzekering en die standaardpolis dekt helaas alleen gebeurtenissen die van persoonlijke aard zijn, zoals overlijden of ziekte (van een naaste). Slechts een handjevol reisverzekeraars (zie hier welke verzekeraars) heeft een uitgebreide verzekering die code oranje of rood vergoedt.

 

De kans is dus erg groot dat je verzekering niets uitkeert bij annulering. Een tip: mocht je een reis willen boeken, check dan de dekking van je reis- en annuleringsverzekering. Overigens kennen ook de uitgebreide varianten ‘kleine lettertjes’: zo keert de annulering niet uit als tijdens het boeken van je reis al corona was uitgebroken op je reisbestemming. En de annuleringsverzekering moet binnen een week na het boeken van de reis zijn afgesloten.

 

- Ik ga op reis en moet een Corona Test doen kan dit bij de GGD?

 

Nee dit is niet mogelijk, bij de GGD kunt u enkel testen wanneer u klachten heeft, hier zijn geen kosten aan verbonden.
Gaat u op reis en is een Corona Test verplicht bij binnenkomt in het land? Dan dient u hiervoor een afspraak te maken via de volgende link: https://covid19.u-diagnostics.nl/invite/hhl-reis
Deze test kunt u ook aanvragen via TUI / KLM een test kost tussen de 99,- en 149,- per persoon inclusief reisdocument (Dit document bent u verplicht mee te nemen tijdens uw vliegreis!)